Therapie

Voor wie

Voor iedereen die samen met een therapeut zijn/haar innerlijk wil onderzoeken.
Gebeurtenissen in het gezin, relaties met werk of ziekte brengen je uit evenwicht. Je merkt misschien dat je vastloopt in een oud patroon. Misschien worstel je met gevoelens en gedachten waarvan je niet weet waar ze vandaan komen en hoe ze duurzaam te transformeren. Je raakt de balans kwijt en hebt behoefte aan begeleiding.

Concreet kan het bijvoorbeeld gaan om:

  •    je zit niet lekker in je vel

  •    problemen met/van je kind

  •    burn-out, e.a.

  •    terugkerende problemen in relaties of werk


Wat is analytische therapie?

Analytische therapie is een vorm van dieptepsychologie. Het gedachtegoed van de Zwitserse psychiater C.G. Jung vormt een belangrijke basis.
Als iemand zich telkens weer geremd voelt in het proces van worden wie je bent en doen wat bij jou past, kunnen psychische problemen ontstaan. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op iemands fysieke en psychische gezondheid en op je dagelijkse functioneren.

In analytische therapie onderzoeken we de oorzaak achter jouw disbalans. We onderzoeken je onbewuste en diepere drijfveren. We werken aan een verbinding tussen onbewust en bewust, tussen voelen en denken, belevingswereld en buitenwereld. (Oude) pijn en trauma’s krijgen de aandacht die ze nodig hebben om te helen.

Lees hier meer over het doel en de methode en de vergoeding van analytische therapie